Često postavljana pitanja

Kako biste što bolje shvatili koncept sajta Nadjime, savetujemo vam da pročitate našu listu najčešće postavljanih pitanja i informišete se kako da otvorite nalog i postanete prodavac, poboljšate svoje ponude ili promenite kategoriju. U današnjem svetu punom informacija, naš glavni zadatak jeste da korisnicima u svakom trenutku pružimo što tačniji rezultat i jasniju pretragu. Ako i nakon toga budete imali nejasnoće u vezi sa registracijom ili pronalaženjem najboljih ponuda, pošaljite nam mejl ili nas pozovite, a naš korisnički servis će vam rado dalje pomoći.

Kako pronaći ponudu?

Na početnoj strani prvo izaberite grad, a zatim kategoriju iz koje vam je potrebna usluga. Kliknite na dugme „nadji“ i na sledećoj strani unesite neophodne podatke u polja označenim sa zvezdicama. Prihvatite Uslove korišćenja i odlučite da li želite da dobijate najnovije vesti na mejl, a zatim pošaljite ceo upit. I to je sve! Već u narednim minutima počeće da vam pristižu mejlovi od ponudjača, a na vama je da se odlučite koga ćete izabrati.

Kako postati prodavac?

Ako želite da nudite svoje proizvode i usluge drugima preko našeg sajta i time značajno uvećate obim svog posla, možete to učiniti odabirom jednog od naših jedinstvenih paketa. Svaki paket je osmišljen prema trenutnim potrebama prodavca, a mi vam za početak preporučujemo Starter. Za više informacija otvorite stranu Kako ponuditi, a u slučaju dodatnih pitanja uvek nas možete kontaktirati.

Kako napraviti nalog na portalu nadjime.com?

Kreiranje naloga je trenutno omogućeno samo prodavcima. Korisnik, odnosno prodavac postaje se kupovinom jednog od ponudjenih paketa – Starter, Regular i Premium. Mogu se pretplatiti i fizička, i pravna lica.

Da li se odabrana kategorija može promeniti?

Svaki prodavac se pri kupovini paketa odlučuje za odredjen broj kategorija u kojima će prodavati robu ili nuditi usluge. Iz sigurnosnih razloga, kategorije se ne mogu menjati u toku trajanja paketa. Nakon isteka pretplate, prodavac može kupiti jači paket i povećati broj kategorija ili stupiti u kontakt sa našim korisničkim servisom, koji naknadno može da izmeni broj kategorija uz dodatni trošak.

Kako da znam kada me je neko kontaktirao?

Ako ste uspešno prosledili upit na početnoj strani, prve mejlove sa ponudama ćete dobiti već u prvih nekoliko sekundi nakon slanja. Pošto se sistem bazira na konstantnoj razmeni informacija, kao prodavac ćete dobijati upite samo od onih kupaca, koji su izabrali vaše kategorije.

Kako izabrati najbolju ponudu?

Portal Nadjime predstavlja svojevrstan model tržišta otvorenog tipa i svako je dobrodošao da se nadmeće sa ostalim prodavcima u cilju promovisanja svoje delatnosti. Postoji nekoliko kriterijuma za prepoznavanje najboljih ponuda, a najvažniji su definitivno kvalitet, cena, vreme odziva prodavca, broj recenzija i profesionalan pristup.

Nema moje delatnosti u odabiru kategorija?

Ukoliko se Vaša delatnost ne nalazi medju našim kategorijama, molimo Vas da nas kontaktirate i mi ćemo je odmah dodati.